muutokset

Minun on hirveä ikävä äitiä. Se ikävä on kaipaus ilman kaikua. Ja sitten se muuttuu tyhjyydeksi. Pimeäksi ikäväksi möykyksi sisällä. Kaupungilla kävellessäni haen katseella vaalean tukkaisia naisia ja säikähdän joka kerta kun joku piirre äidistä heijastuu jossain. Se on raskasta.

Elämässäni on tulossa iso muutos, muutto. Olen vuosia haaveillut talosta ja nyt unelmani toteutuu. Tunne on ristiriitainen. Ajatus talosta vahvistui äidin kanssa. Äiti tarvii kokoaikaista hoitoa ja yksi mahdollisuus ja ainoa oli muuttaa yhteen. Käytiin äidin kanssa katsomassa taloja yhdessä. Yhden talon parvekkeella äiti pysähtyi ja alkoi itkeä ”Nämä maisemat ovat niin kauniit, että näiden tähden jo pelkästään haluan jäädä eloon.” Sanat poltti sydäntäni.

Äidin kuolinpäivänä talossa oli kuntotarkastus ja talo osoittautui kosteaksi läpikotaisin. Minun oli vaikea luopua siitä talosta, äiti tahtoi elää siellä, hän jätti osaa itsestään sinne. Me katsottiin ja valittiin se yhdessä. Olin valmis ottamaan kominkertaisen määrän huolia ja remontoida se. Onneksi isä pysäytti minua.

Me löysimme nyt lopuksi täydellisen kodin. Sen tyyli muistuttaa minua Norjassa nähtyjä taloja. Se antaa jonkun lohdun minulle siitä, Norja kun on niin tärkeä minulle. Olen iloinen, että se näyttää norjalaiselta. Olen iloinen, mutta osittain surullinen, miten voin ilota kun surun on niin valtava?

Päätös talosta on järkisyin. Mummo ja vaari ovat yli 80v, he tarvii apua. Heitä pelottaa muutto. He jättää taakse elämän jossa heidän tytär oli elossa. He siivoa tavaroita joita hän on antanut heille. He aloittaa alusta ja muistutuksena äidistä olen minä, niin hyvässä kuin pahassa.

”Sydämesi on siellä missä on aarteesi ja sinun on löydettävä se, jotta kaikella sillä minkä olet oppinut matkallasi olisi tarkoituksensa.” Paulo Coelho

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: